obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Velikonoční výzdoba vás rozveselí

S příchodem Velikonoc přichází také více slunce a dobré nálady. Chcete si domov zpestřit a vyzdobit i se svými dětmi? Máme pro vás tipy na jednoduché a přitom krásné velikonoční ozdoby a dekorace. Nejenže si zútulníte domov, ale také si užijete spoustu legrace s dětmi. 

Pro tvorbu dekorací si navoďte pohodovou atmosféru, aby vám šla práce od ruky. K tomu vám dopomůže příjemné aroma z vonné svíčky či aromatické lampy. Jaké vůně se hodí?  

  • vanilka
  • květinové vůně

Velikonoční věnec na dveře

Možností, jak si vyrobit velikonoční věnec, je nespočet. Můžete si koupit polystyrenový věnec, omotat jej pytlovinou a nalepit po obvodu dekorace jako jsou malá vajíčka, zajíčci či kuřátka. Pokud chcete věnec více přírodní, pak si v lese nasbírejte větvičky, na louce natrhejte květiny a vyhrajte si s tím, co vám dala příroda. 

Řeřicha za oknem

Připravte si truhlíky nebo plastové krabičky, které vystelete netkanou textilií či papírovým ubrouskem. Polijte vodou a zhusta posypejte semínky řeřichy. Pozor, aby semínka ve vodě neplavala. Postavte nádobu na suché a slunné místo a sledujte, jak řeřicha roste. Klíčí už druhý den po vysetí.

TIP! Řeřichu můžete také vsadit do skořápky od vajíčka a dát na okenní parapet. 

Květiny ve vajíčku

Schovejte si skořápky od vajíček, vymyjte jej a nechte uschnout. Do skořápky nalijte vodu a položte do něj vaši oblíbenou rostlinku. Krásně vypadají tulipány, hyacinty, narcisy nebo chryzantémy. Zkusit můžete vzít i krabičku na vajíčka, nabarvit na žlutou či jinou veselou barvu a květiny ve skořápce dát do krabičky. 

Kraslice v bavlnce

Vyfoukněte si obsah vajíčka do misky a udělejte si z něj ranní omeletu. Vezměte barevné bavlnky, vajíčko potřete lepidle a postupně omotejte barevnou bavlnkou. Vajíčka pak můžete rozvěsit po domě například na lustr nebo zapíchněte do květináče na špejli. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024