obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Vanilková vůně mnohým připomíná vůni Vánoc, čerstvě upečeného cukroví a příjemné domácí atmosféry. Vanilka se ale kromě kuchyně hojně používá i v aromaterapii a při výrobě vonných svíček a vosků. A má to své opodstatnění. Málokteré aroma nás uklidní tak, jako vanilka. 

Odkud se bere vanilková vůně?

Vanilkový lusk jako přísadu do dezertů znají všichni. Jde o tobolku orchidejí rodu Vanilla pocházející z Mexika. Typické vůně se dosahuje suchou nebo mokrou fermentací a má ji na svědomí aromatický fenolický aldehyd vanilin. Esence se také využívají do parfémů, kosmetiky a v neposlední řadě v aromaterapii. 

Vanilka v aromaterapii

Přirozená vanilková vůně je jemně nasládlá, hřejivá, s nádechem kořeněného aroma. V aromaterapii se používá pro uklidnění, dobrou náladu i proti nespavosti.

Stres, fyzická i psychická únava, smutek, hněv, pocit vyhoření, špatná nálada po těžkém dni… s tím vším vanilka pomůže všem manuálně i duševně pracujícím. Vanilka by neměla chybět doma žádnému umělci nebo kreativci. Její vůně totiž podporuje tvořivost a inovativní nápady.

Máte doma neposedné nebo dokonce hyperaktivní dítko? Vanilková vůně ho pomůže zklidnit a zbavit přehnaných reakcí. Na některé jedince má až sedativní účinek. Vyzkoušejte některou z interiérových vůní s vanilkou i v případě, že některý ze členů rodiny trpí nechutenstvím.

Aromaterapeutické masáže využívající vanilkové éterické oleje mají kromě uklidňujícího efektu také antioxidační účinky, působí proti infekcím a pomáhají posilovat obranyschopnost. 

Vanilková vůně a partnerský život

Už jste vyzkoušeli zažehnout vanilkové vonné svíčky při romantice ve dvou? Vanilková vůně je jako stvořená pro společné chvíle relaxace, vanilka je dokonce považována za silné afrodiziakum. Vanilka v kombinaci s tlumeným světlem svíčky dokáže naladit mysl na příjemné věci a užít si intimní chvíle. 

S čím kombinovat vanilkovou vůni?

Vanilková vůně si velmi dobře rozumí s vůní citrusů, santalového dřeva, ořechů, kokosu nebo levandule.

Vůně vanilky pomůže při:

  • nadměrném stresu a úzkosti
  • fyzické i psychické únavě
  • špatné náladě a hněvu
  • kvalitní relaxaci
  • nespavosti
  • nechutenství
  • povzbuzení libida

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024