obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Aromaterapie využívá přírodní éterické oleje a další vonné produkty k relaxaci, regeneraci a alternativní podpůrné léčbě. Vůně mají moc měnit naši náladu, koncentrovat mysl i podporovat nastartování samoléčebných procesů v těle. Aromaterapii má hodně lidí spojenou pouze s masážemi, ale účinky vonných esencí může využívat každý i doma při každodenním rituálu. Stačí si pořídit vonné svíčky nebo jiný aroma sortiment s vůní, která pomůže od problému, s nímž se právě potýkáte.

Není náhodou, že jsme vybrali levanduli hned do prvního dílu našeho aromaterapeutického seriálu. Její podmanivá vůně patří k nejoblíbenějším a nejpoužívanějším na světě. Esenciální olej se získává z fialových květů levandule a už ve starověku jej používali jako prostředek na hojení ran a dezinfekci. 

Stejně jako v dávných dobách hojila levandule rány, dnes hojí duši a mysl. Levandulová vůně pomůže zejména v období nervového vypětí, vyčerpání, při nadměrném stresu a sklonech k depresím. Přírodní vůně levandule má uklidňující účinky a pomáhá i proti nespavosti a bolestem hlavy způsobených stresem a dlouhodobou nervozitou.

Pro ještě kvalitnější relaxaci si každý den v období stresu a psychického vyčerpání můžete dopřát domácí aromaterapii pomocí vonné svíčky s levandulovou vůní. Zklidňující aroma vás dokonale uvolní a plamínek svíčky dotvoří atmosféru relaxační a regenerační chvilky, která je jen a jen vaše.

Jsou i další způsoby, jakými dostat do pohodlí domova vůni levandule a obklopit se tak klidem a pohodou po náročném dni. Někdo preferuje horkou koupel s přídavkem levandulového oleje, jiný si přidá pár kapek levandulové vůně do aromalampy, do moderní domácnosti můžeme doporučit vonný difuzér, velmi oblíbené jsou i aromatické vosky, které se používají do aromalamp místo éterických olejů.  

Levandulová vůně v aromaterapii

Vůně levandule pomůže při:

  • nadměrném stresu a nervovém vypětí
  • úzkostech a sklonech k depresím
  • nespavosti a přerušovaném spánku
  • bolestech hlavy
  • dýchacích potížích
  • výskytu otravného hmyzu v domácnosti

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024