obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

K čemu je aromalampa dobrá?

První otázkou je, k čemu vůbec aromalampa slouží a na co je dobrá. Už dávné civilizace věděli, že odpařováním vonných esencí můžeme zklidnit naši mysl i duši. Aromalampa je založena na odpařování pomocí čajové svíčky.

Čajová svíčka se dá do aromalampy, díky čemuž se rozehřeje vonná svíčka či vonný vosk v mističce nad svíčkou. Teplem se uvolňuje do okolního vzduchu vůně navozující příjemné pocity.

Aromaterapie má pozitivní vliv na nervový systém

Aromaterapie má silné terapeutické vlastnosti a působí příznivě na náš nervový systém, ale i emoce. Podporuje imunitu a napomáhá při mnoha zdravotních potížích. V aromaterapii lze vonné oleje využívat nejen k inhalaci, ale také do koupelí nebo při masážích. Vonné oleje se však hojně využívají i při saunování.

Jak si vybrat kvalitní aromalampu?

Při výběru aromalampy buďte pečliví. Vybírejte aromalampy kvalitní a bezpečné. Existuje několik druhů aromalamp - vyráběné jsou z keramiky, skla nebo i kovu. Při výběru se soustřeďte na nádobku, do které se dává vonná svíčka či olej. Nádobka by měla být dostatečně velká.

Nádobka musí mít od svíčky taktéž dostatečnou vzdálenost. Voda se nesmí vařit, jelikož by došlo ke znehodnocení éterických olejů.

Aromalampa: vonný vosk nebo oleje?

Do aromalampy lze dávat vonné vosky i éterické oleje. Co je lepší? Těžko říct, jelikož každému vyhovuje něco jiného.

Vonný vosk- nemusíte dát do nádobky celý, stačí si vždy kousek odloupnout. Po vychladnutí je potřeba vosk odstranit. Aromalampu dáme do mrazáku nebo opatrně seškrabeme vosk.
Vonný olej- vonný olej se kape do nádobky společně s vodou. Nikdy však nekombinujte mnoho olejů najednou.

Aromalampa bez svíčky?

Pokud se obáváte, že děti či zvířata se mohou o plamen svíčky spálit, elektrická aromalampa je ideální volbou. Provoní rychle a intenzivně i velké prostory. Vonný vosk se rozpouští díky elektrickému teplu. Stačí aromalampu zapojit do zásuvky a za pár okamžiků se můžete těšit z intenzivní příjemné vůně.

Skvělé jsou aromalampy nejen do domácností k dětem, ale i do kanceláří. Některé aromatické elektrické lampy nepotřebují vosk, ale postačí éterické oleje. Údržba je snadná, jelikož stačí vylít vodu.

Kam aromalampu umístit?

Aromalampu dle feng šuej umístěte kdekoliv v domě, kromě ložnice. Hlavně u starších lidí může energie ohně působit velmi rušivě. Nejvhodnější je umístit lampu v obývacím pokoji. Dle světových stran patří aromalampa na jih místnosti.

Jestliže máte aromatickou lampu se svíčkou, vždy ji umístěte daleko od závěsů, záclon a jiných snadno hořlavých látek. Pozor také na to, aby nebyla položena na kraji stolu. Hrozí snadné shození na zem a poranění.

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024