obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Máte rádi svíčky a jejich hřejivé kouzlo? Pak vám ve výbavě nesmí chybět svícen nebo lucerna, ať už jako dekorativní doplněk, nebo bezpečnostní pojistka proti převrhnutí svíčky. Že se nehodí do každého interiéru? Přesvědčíme vás, že pro každý styl se najde takový svícen nebo lucerna, které se stanou nedílnou součástí designu a podpoří jeho osobitost. 

Každý, kdo pečuje o pohodlí svého domova, ocení, když dostane od svých blízkých maličkost, která je zároveň hezkým doplňkem do bytu i praktickou pomůckou. A je-li zároveň milovníkem svíček, je pro něj svícen nebo lucerna ideálním dárkem. Tvarů, barev, velikostí a designů je nepřeberné množství, stačí si vybrat podle vkusu a stylu, do kterého je domácnost vyladěna.

Moderna

Do moderních interiérů, které se vyznačují lehkou elegancí, vzdušností a čistými liniemi, se hodí jednobarevné svícny a lucerny jednoduchých tvarů. V trendy domácnosti vypadají velmi hezky doplňky z kovu a skla, v některých případech i kvalitního plastu.

Skandinávský styl

Skandinávský styl v sobě snoubí přírodní a syntetické materiály. Základem je jednoduchost, funkčnost a světlé barvy. Krásným doplňkem tohoto populárního stylu je například bílý nebo světle hnědý svícen

Retro

Interiéry ve stylu retro nejlépe vyzdobíte svícny z keramiky, lakovaného dřeva a masivního skla. Nemusíte se však bát ani experimentů s barvami a retro vzory. 

Minimalismus

Minimalistický styl se odráží nejen na nábytku, řešení prostoru a střídmosti barev, ale také na doplňcích. Ty by měly být v neutrální barvě a ctít čistotu a linie celého prostoru. Ideální je svícen v bílé, černé šedé nebo hnědé barvě.

Industriální styl

Surové cihly, přiznané potrubí jako součást interiéru, odhalené žárovky, kovové či betonové prvky. To nejsou chyby designérů, ale v dnešní době velmi oblíbený industriální styl bydlení, který vyznává materiály v jejich přirozené podobě. Je zde však místo i pro bytové doplňky. Krásně se v něm bude vyjímat například kovový svícen.

Styl provence

Provence styl neznamená jen padesát odstínů fialové a patinovaný nábytek. Jde ve své podstatě o venkovský styl, který má evokovat krajinu jižní Francie. Typické je použití pastelových barev, textilních doplňků, květinových vzorů, a nesmí chybět ani lucerničky v pastelových tónech, které atmosféru venkova ještě umocní. 

Středomořský styl

Modrá, bílá, žlutá, oranžová a červená...to jsou barvy patřící do středomořského stylu bydlení. Z materiálů má zde své místo dřevo, ratan a kov. Co takhle vyzkoušet interiérový doplněk, který spojuje hned dva z nich? Lucerna ze dřeva a kovu dá interiéru „šmrnc“.

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024