obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Skořice v aromaterapii: zmírní nervozitu

Vůně skořice se řadí mezi další aromata, která dokáží nejen s naším tělem, ale i psychikou až zázraky. Mezi největší účinky patří:

  • snížení nervozity
  • zvýšení činnosti mozku
  • dezinfekce ovzduší
  • zvýšení pozornosti 
  • zmírnění stresu 

Podzim a především zimu si bez skořice dokážeme jen těžko představit. A není se čemu divit. S podzimem přichází chmurné počasí a ruku v ruce k tomu jdou i špatné nálady. Jestliže však budete mít skořicové aroma vždy po ruce, na špatné naladění můžete zapomenout. 

Co vše mohu se skořicí dělat?

Skořicové aroma můžete využít na několik způsobů. Aromatický olej můžete nosit vždy s sebou a v případě, že máte náročný den v práci, si jen zlehka přivoníte. Aromalampa nebo difuzér jsou starou dobrou klasikou, jak aroma dostat do vzduchu rychle a snadno. 

Pokud si v kanceláři nebo doma nakapete pár kapek éterického oleje skořice, podpoříte tím i tvořivost. Další způsobem he domácí dezinfekční rozprašovač. 6 kapek oleje skořice nakapejte do 250 ml vlažné vody v rozprašovači. Projděte s ním celou domácnost a stříkejte směs do vzduchu. Rychle a levně si tak zdezinfikujete každý pokoj.  

Skořice se nedoporučuje všem

Kdy se skořici raději vyhnout? Před tím, než půjdete spát. Nedoporučuje se ani v období, kdy je žena těhotná nebo se snaží otěhotnět. A jelikož dokáže výrazně prokrvit tělo, vyhnout by se jí měly osoby s vysokým krevním tlakem. 

Ještě jeden tip pro vás máme. Při koupeli nakapejte několik kapek do vany a uvidíte, jak snadno hodíte za hlavu starosti a stres.  

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024