obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Proč slavíme 8. března Mezinárodní den žen?

Málo kdo v dnešní době zná pravý důvod oslav. Svůj původ má v New Yorku, kdy v roce 1908 vyšlo do ulic více než 15 tisíc švadlen na protest a za boj o zvýšení mezd, zkrácení pracovní doby a rovnoprávnost. 

V Evropě se začal Mezinárodní den žen slavit až v roce 1911, kdy se oficiálně sešly evropské ženy bojující za volební právo.  

Tipy na dárečky pro milované ženy

Přinášíme vám několik tipů, které vám pomohou vykouzlit 8. března pěkný den pro své manželky, přítelkyně, ale taktéž sestry či babičky. Jak vyjádříte ženám podporu a úctu? Ne vždy to musí být čokoláda nebo kytka. 

1. Připravte jí chvilku relaxace

Každá žena si zaslouží od své drahé polovičky chvilku pro sebe. Čas, který si může vychutnat jen pro sebe. Jak zrelaxovat mysl i tělo? Perfektně pomůže aromaterapie. Připravte pro svou lásku oblíbený vonný olej či vonnou svíčku a nechte ji, aby si aroma užila při poslechu klidné hudby.

2. Namasírujte ji

Celý den na nohou v práci a pak doma dává zabrat hlavně zádům a nohám. Překvapte svou ženu a udělejte ji masáž. Nemusíte být zrovna experti. Stačí, když použijete vonný olej či krém a jemně vmasírujete do pokožky. 

3. Uvařte večeři

Že nejste v kuchyni zrovna žádní šéfkuchaři? Nevadí! Zašmátrejte po kuchařce nebo si najděte na internetu recept na oblíbené jídlo vaší drahé polovičky. Hledejte recepty snadné, do kterých se nezamotáte. I kdybyste měli uvařit jen špagety s koupenou omáčkou, tak věřte, že bude žena nadšená. 

4. Překvapte ji básní

Vyjádřete, co k ženě cítíte a jak si jí vážíte ve formě básně. Nemusí se nutně rýmovat. Vezměte tužku a papír a piště vše, co vás napadne. 

  • Co na ní máte nejraději?
  • V čem ji obdivujete?
  • Jakého charakterového rysu si na ní vážíte?
  • Kdy se bez ní určitě neobejdete?

Nezapomínejte na své babičky a sestry

Nejen vaše drahé polovičky si zaslouží vyjádření lásky, úcty a respektu. Co vaše setra? Babička nebo teta? Určitě od vás rády uslyší hezké slovo, obejmutí nebo menší dáreček. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024