obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Jaké jsou vhodné vánoční vůně při aromaterapii?

S přicházejícím Štědrým dnem se snažíme navodit si doma příjemnou vánoční atmosféru, a to nejčastěji prostřednictvím nejrůznějších dekorací a vůní. Máme pro vás celou řadu tipů na esenciální oleje a vonné svíčky, které vás hodí do vánoční pohody.

  • skořice 
  • pomeranč
  • mandarinka
  • borovice 
  • vanilka
  • cedr
  • eukalyptus 
  • hřebíček 

Skořice zahřeje, pomeranč povzbudí psychiku

Skořice má zahřívací účinky

K Vánocím neodmyslitelně patří skořicové aroma. Má zahřívací účinky a využít můžete aroma jak v aromatické lampě, tak v difuzéru. Má antibakteriální účinky, prokrvuje a stimuluje nervovou soustavu. Skvěle se vyjímá v kombinaci s pomerančem a cedrem. 

Hřebíček je antibakteriální 

Éterický olej hřebíček uvolní svaly a přináší velkou úlevu při nadměrnému fyzickému vypětí. Navíc je ideálním aromatem při stresu a duševním vyčerpáním. Pár kapek vonného oleje v aroma lampě a napětí se rychle odpaří. 

Pomeranč povzbudí psychiku

Pomerančové aroma má skvělé účinky na naši psychiku, jelikož vám dodá energii při únavě. Ideální je proto nejen do domácnosti, ale i kanceláře. Má také protizánětlivé účinky a mnohdy se o něm hovoří jako o afrodiziaku. 

Borovice dezinfikuje vzduch

Borovice svou svěží jehličnatou vůní pomáhá při potížích s dýcháním, hlavně v zimě při nachlazení a rýmě. Taktéž dezinfikuje a čistí vzduch, a proto je aroma borovice vhodné především do ložnice nebo dětských pokojů. 

Cedr učaruje svou vůní

Vůně cedru vás uzemní, uklidní, a navíc pomůže porazit negativismus. V kosmetice je oblíbený pro antiseptické a desinfekční účinky. Výtečně ladí s aromatem pomeranče. 

Vánoční dekorace jsou třešničkou na dortu

Kromě perfektní vánoční vůně si do svého obydlí pusťte i vánoční dekorace. Světýlka v podobě svíček jsou klasikou. Co ale takhle lucerničky nebo světelné řetězy rozvěšené nejen doma, ale také venku na balkoně či verandě? 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024