obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Jak mohou aromalampy vypadat

V dnešní době existuje celá řada tvarů a typů. Klasická aromatická lampa je keramická nádoba, která má uvnitř prostor na svíčku. Nad nádobou je keramická mistička na vodu a aromatický olej. Funguje na principu odpařování aromat pomocí otevřeného ohně. 

Oblíbené jsou taktéž elektrické aromalampy. Nepotřebujete svíčku, ale olej nakapete do nádoby s vodou a lampu zapnete do zásuvky. Tohle je bezpečnější volba v případě, že máte doma děti nebo zvířata.  

Co zvážit při koupi aromalampy

Nejprve se zamyslete, zda chcete lampu na svíčku nebo do zásuvky. Jaké jsou výhody a nevýhody?

Aromatická lampa klasická můžete si užívat nejen vůni, ale i krásné pohledy na plamen svíčky, spotřebujete několik svíček, někdo se může popálit 

Aromatická lampa elektrická – nemusíte kupovat neustále svíčky, jedná se o bezpečnější způsob aromaterapie 

Jestliže chcete klasickou aromalampu, pak dbejte na to, aby byla mistička na vodu dostatečně velká. Voda se nesmí vypařit před dohořením svíčky. Ta obyčejně hoří až 4 hodiny.  

Jak dávkovat esenciální oleje

Do aromatické lampy dávejte přiměřené množství esenciálního oleje. Čím méně, tím lépe. Stačí 2 kapky, abyste si mohli užívat nerušený klid. Častou chybou je přidávat olej každou chvíli, jelikož máme pocit, že již nic necítíme. 

Vůně však nevyprchala. Jen jste ji přestali vnímat tak intenzivně, jako na začátku, což je zcela přirozené. Po každém použití lampu omyjte a utřete. Zbavíte se tak zbytků vody i oleje a lampa bude perfektně připravena na další použití.

TIP! Místo oleje lze využít také vonné vosky.

Kam aromatickou lampu umístit

Hořící aromalampu umístěte na bezpečné místo mimo dosah dětí či zvířat. Ideální je vyvýšené místo. V okolí nesmí být žádné hořlavé látky jako například závěs, záclona, ubrus a další. Nikdy nedávejte aromalampy na zem či do oken. Také hořící lampu nenechávejte nikdy bez dozoru. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024