obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Jaký aroma difuzér vybrat?

Existuje celá řada aroma difuzérů, které vám skvěle provoní jakoukoliv místnost. Než si jej však koupíte, zamyslete se a položte si následující otázky:

- Kde chci mít aroma difuzér umístěný?
- Jaký chci styl?
- Mám doma děti nebo zvířata?
- Mohu jej zapojit do zásuvky? 

Až si odpovíte na tyto otázky, budete přesně vědět, jaký druh aroma difuzéru je pro vás ten pravý. Pokud jej plánujete dát do místnosti, kde není zásuvka, tyčinkový difuzér je jasná volba. 

Jestliže jej chcete umístit do ložnice, dejte přednost tichému modelu. A pokud máte doma děti nebo zvířata, upřednostněte plastový difuzér. 

Elektrický aroma difuzér kombinuje zvlhčovač i lampu

Do vody se nakape pár kapiček esenciálního oleje a difuzér se zapne do zásuvky. Voda se přeměňuje v páru a kromě uvolnění příjemného aroma dochází také ke zvlhčení vzduchu. Takové difuzéry jsou nádherným designovým kouskem a doplňkem každého pokoje. Mnohé mají možnost nastavení barvy, takže vytvoří dokonale romantické prostředí. 

Tyčinkový aroma difuzér je skvělý do koupelen

Tyčinkový aroma difuzér se skládá z nádobky na vonnou směs a několika přírodních stébel, tedy tyčinek. Ty jsou ponořeny do vonné lázně a skrze ně se odpařuje aroma. Není potřeba difuzér obsluhovat a využíván je často v koupelnách. Nemusíte se o něj vůbec starat a udržovat jej. Kvalitní typ provoní místnost až na 180 dní. 

Aroma lampa je nestárnoucí klasikou

Milovníci klasiky dají přednost aromatické lampě z keramiky. Funguje na principu ohřevu vody pomocí čajové svíčky. Ve vodě je vonná směs, která se postupně odpařuje do vzduchu. Kromě esenciálního oleje lze využít i vonné vosky. Pozor však na malé děti, domácí mazlíčky a umístění aroma lampy. 

Na co si dát při výběru difuzéru pozor?

Určitě se zaměřte pří výběru aroma difuzéru na dva základní parametry: 

Hlučnost difuzéru: pokud jej budete mít v ložnici a využijete jej během spaní nebo meditace, vybírejte modely do 25 Db. Hlučnější difuzéry nebudu vadit třeba v kanceláři nebo při běžné relaxaci. 

Jednoduchá obsluha: použití by mělo být co nejvíce intuitivní. Zaměřte se i na to, jak se do difuzéru nalévá voda a jak velká je nádobka. Praktické jsou objemnější nádoby, díky čemuž nebudete muset vodu často doplňovat.  

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024