obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Vonné svíčky jsou skvělé pro relaxaci, navození atmosféry i jako dárek, který vždy potěší. Péče o svíčky však nespočívá pouze v otírání prachu, ale také v několika krocích, jakými můžete prodloužit jejich trvanlivost a zachovat stejné vlastnosti po celou dobu jejich životnosti. Jak tedy správně pečovat o vonné svíčky?

Péče o knot

Optimální délka knotu vonné svíčky je 3 – 5 mm nad úrovní vosku. Snažte se o to, aby tato délka byla dodržena po celou dobu trvanlivosti, neboť zabraňuje kouření knotu a pomáhá udržovat svíčku v té nejlepší kondici. Poslouží vám k tomu speciální zahnuté nůžky na knot vhodné svým tvarem i pro zastřihávání knotu svíček ve skle přesně na požadovanou délku. Mistička zároveň zachytí ustřižený knot, aby nespadl na svíčku a neznečistil ji. 

První použití vonné svíčky

Chcete-li zachovat co nejdelší životnost vonné svíčky, pečujte o ni od prvního zapálení. Pokud se při prvním použití nepodaří rozpustit celou horní vrstvu vosku, vytvoří se tzv. paměťový prstenec a při dalším používání se bude svíčka „propadat“ do středu. Trvanlivost vonné svíčky se tak zkrátí a navíc bude nevzhledná. 

Umístění svíček

Vonné svíčky umístěte tam, kde neproudí vzduch, který by mohl hýbat plamenem a tím způsobit nerovnoměrné ubývání vosku. Udržujte dostatečnou vzdálenost od záclon, závěsů, nábytku a dalších předmětů, a pořiďte si také nehořlavou podložku

Péče o čistotu svíčky

Před usazeným prachem, který je hned po zbytcích shořelého knotu druhou nejčastější příčinou znečištění vosku, nejlépe svíčku ochráníte tím, že si pořídíte rovnou vonnou svíčku ve skle s víkem.

Zhášení svíček

Nejúčinnější metodou zhášení svíček je použití speciálního kovového zhášedla. Vyvarujete se tak rozstříknutí horkého vosku při sfouknutí nebo popálení při neopatrné manipulaci s hořícím knotem. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024