obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

I když vnímání vůní přímo nesouvisí s pohlavím, ale spíše s prožitky, se kterými si vjemy spojujeme, přece jen existují typicky ženské i mužské vůně. Oblíbené vůně pro ženy bývají jemnější, vůně pro muže naopak silnější, kořeněné. Výjimky ovšem potvrzují pravidlo, stejně jako ve všem ostatním.   

Vůně pro ženy

Květinové vůně

Ženy a květiny k sobě patří od pradávna. Téměř všem ženám udělá radost darovaná květina a také jsou to ženy, kdo většinou domácí flóru opečovávají. I proto jsou květinové vůně jejich oblíbenými. Mají je spojené s milými pozornostmi a připomínají jim jaro, kdy se vše začíná probouzet k životu a kvést. 

Ovocné vůně

Ovocné vůně jsou svěží, lehké a sexy. Evokují mládí a ženskost, proto jsou ženami velmi vyhledávány, nezřídka v kombinaci s vůní květin, která dodá přirozenou jemnost. 

Exotické vůně

Oblíbené vůně pro ženy také vyvolávají představy lákavých dálek a exotických krajin. Skrývají v sobě dobrodružství a tajemno, ale také jsou často spojeny s gastronomií. Vůně vanilky, kokosu nebo tropického ovoce jsou typickými představiteli exotických vůní.

Medová vůně

Sladký med mají ženy spojený nejen s jídlem, ale také s jemností, kterou dodává pokožce. Med se používá i jako pleťová maska nebo je populární pomůckou při masáži, která pokožku krásně zvláční. Antibakteriální účinky navíc pomohou s mnoha nedostatky. Medová vůně je vyhledávaná hlavně matkami, protože její jemnost a hebkost jim připomíná mateřství. 

Vůně kávy a čaje

Každá žena má ráda chvilku relaxace v náročném dni při šálku dobré kávy nebo čaje. I proto jim tyto vůně připomínají chvíle pohody a klidu. Velmi oblíbená je ženami jemná vůně zeleného čaje.  

Vůně pro muže

Dřevité vůně

Pokud existuje aroma, ve které se skrývá pravá mužská síla, pak je to intenzivní dřevitá vůně. Santalové, ebenové a cedrové dřevo ženským protějškům připomínají jejich mužnost a ochranitelský pud. 

Kořeněné vůně

Nejsou to jen připomínky dobrého jídla, co na kořeněných vůních muže láká, ale také jejich rozmanitost a smyslnost, se kterou si je spojují. Vůně koření také evokuje teplo domova, které je pro muže velmi důležité. 

Vůně Orientu

Orientální vůně bývají lákavé, mysteriózní, zahalené tajemstvím. Mužům připomínají svůdné ženy a „zakázané ovoce“, které je láká. Často v sobě aroma spojuje další oblíbené vůně pro muže – dřevo a koření, v kombinaci s jemnou vůní květin. 

Eukalyptová vůně

Eukalyptus v mužích probouzí sportovce. Je to osvěžující, mladistvá a inspirativní vůně povzbuzující k výkonům a novým dobrodružstvím. 

Vůně tabáku

Samozřejmě nemáme na mysli aroma zapálené cigarety. Samotná vůně tabáku je jemná a opojná a muži při ní rádi relaxují po náročném dni nebo fyzické aktivitě.  

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024