obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Eukalyptus uvolní tělo i mysl

Máte někdy chmurnou náladu, jste ve stresu nebo nemáte energii? Eukalyptus neboli blahovičník vám pomůže a odežene všechny špatné myšlenky a nabije vás energií. Aroma eukalyptu totiž uvolňuje mysl a má velmi blahodárné účinky na naši psychiku.

Vůně navozuje příjemnou atmosféru, a proto jej využijte v podobě vonných svíček nebo olejů nejen doma, ale i v kancelářích při jednání. Jaké další účinky eukalyptus ukrývá? 

  • podporuje prokrvení
  • posiluje imunitu
  • má antibakteriální účinky
  • urychluje hojení ran a odřenin
  • zmírňuje fyzickou bolest

Aroma eukalyptu pomáhá při dýchacích potížích

Eukalyptus má silné antiseptické účinky, a proto se využívá při léčbě rýmy, kašle nebo astmatu či zánětů. Inhalace pomáhá rozpustit hleny, tiší záněty, mírní bolest v krku a uvolní ucpaný nos. Aroma eukalyptu proto nesmí chybět v žádné domácnosti, a to především v zimních měsících, kdy často trpíme nachlazením a rýmou. 

Eukalyptus pomáhá i ve vaně

Při nachlazení nebo zánětu močových cest je eukalyptová koupel výtečnou volbou. Co potřebujete?

  • 3 hrsti eukalyptových listů
  • 3 litry vroucí vody 

Listy eukalyptu přelijte vroucí vodou a nechte luhovat 1 hodinu. Poté přeceďte a čaj nalijte do vody ve vaně. Nepoužívejte žádné pěny, namočte se jen do bylinkové koupele, a to na 15 minut. Aby měla koupel skutečně účinek, opakujte 3 dny po sobě.  

Blahovičník pomohl proti malárii

V minulosti pomohl s bojem proto malárii. Věřilo se, že malárie vzniká kvůli jedovatým výparům z bažin v Alžírsku. Vláda se rozhodla vysadit blahovičník na území Alžírska a vytvořit tak bariéru, která zabrání šíření plynů.

I když se malárie nešířila kvůli plynům, eukalyptus v boji proti ní pomohl. Jak? Potřebuje hodně vody, takže veškerou vodu v okolí vysál. Země se stala suchá a snížil se výskyt komárů, kteří malárii přenášeli.  

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024