obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Proč je domeček pro hmyz skvělým nápadem pro zahradu

Podpoří včelky samotářky, čmeláky a opylovače. To dokáže domeček pro hmyz, který by měl mít na každé zahradě své místo. Hmyz si zaslouží naši pozornost hned z několika důvodů. 

  • hmyz pomáhá s likvidací škůdců bez chemie
  • oplyluje rostliny na zahradě
  • podpoří úrodu na zahrádce

Domeček pro hmyz má různé podoby

Slouží na zahradě nejen k užitečným věcem, ale také je hezkou dekorací. Domečky se vyrábí ze dřeva, součástí jsou také třeba šišky, sláma, jehličí, nalámané klacíky apod. 
Do hmyzího hotelu jsou nakladena vajíčka a postupně se vylíhne tolik potřebný a prospěšný hmyz. I když je některý hmyz obtížný a my se jej snažíme zbavit, včelky, čmeláci, slunéčka sedmitečná a další bychom měli chránit a poskytovat jim pohodlné obydlí, aby mohli vykonávat svou práci. 

Naše domečky pro hmyz:

Dekorace dřevo 220X90X300mm domeček pro hmyz, černáDekorace dřevo 220X90X300mm domeček pro hmyz, černá405 Kčskladem

Kam hmyzí domeček umístit?

 Zahradu bude zdobit celoročně a měl by zůstat na jednom místě. Časté stěhování z místo na místo se nedoporučuje. Ideální je jižní strana zahrady, kde je dostatek slunečního světla. Také je vhodné, aby se kolem domečku stále někdo nepohyboval a hmyz tu měl klid. Nedávejte jej proto na příliš frekventované místo.

Snažte se vyhnout nátěrům domečku. I když jsou některé vhodné pro určitý druh hmyzu, jiný hmyz se může takto upravenému dřevu vyhýbat. Domeček pravidelně kontrolujte a v případě potřeby opravte, aby do něj třeba nezatékalo.  

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024