obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Jasmín má v aromaterapii svou nezastupitelnou roli. Jeho sladká opojná vůně harmonizuje, navozuje klid a psychickou pohodu. Jasmín je už od nepaměti považován za květinu radosti, elegance a lásky, a to i té fyzické, neboť jde o známé afrodiziakum. Vůně jasmínu se používá jak do parfémů a kosmetiky, tak i v podobě esence do vonných svíček, difuzérů a vonných tyčinek. 

Jasmín v aromaterapii

Aromaterapie využívá vůni jasmínu pro uvolnění napětí, při úzkostech, špatné náladě a bolestech hlavy způsobených nadměrným stresem. Jasmín je doporučován pro jeho zklidňující účinky i při depresích a obecně psychických problémech. Jeho aroma totiž působí blahodárně na nervovou soustavu. Máte-li stresující zaměstnání, pořiďte si domů i na pracoviště vonnou svíčku s jasmínovým aroma. Budete se cítit lépe. Stejně tak pomůže i těm, kteří mají problém s ovládáním vzteku.

Afrodiziakální účinky jasmínu tkví v jeho povzbuzujícím aroma, které působí na naše smysly, a také v posílení sebevědomí a pozitivních emocí. Jasmín se v aromaterapii používá také na uvolnění dýchacích cest, při bolestivé menstruaci, pro uvolnění křečí a navození klidného spánku.

Jasmínový olej ocení zejména matky při příchodu potomka na svět, neboť podporuje psychickou kondici, prohřívá pánevní oblast a snižuje bolest při porodu. Jasmínová vůně je vhodná také při poporodní depresi.

Vůně jasmínu pomůže při:

  • napětí, stresu, vzteku, úzkostech a depresích
  • porodních bolestech a poporodních depresích
  • dýchacích potížích
  • křečích
  • nespavosti
  • špatné náladě
  • povzbuzení před erotickými hrátkami

Pro koho není vůně jasmínu vhodná?

Jasmínové vůni a přípravkům s jasmínem by se měly vyhnout ženy po celé těhotenství, až do jeho poslední fáze, tedy porodu. Vliv jasmínu na činnost dělohy a jeho účinky na pánevní oblast je tak silný, že by mohl během těhotenství způsobit velké problémy. V tomto období se doporučuje meduňka a heřmánek.

Vůně hrají v našich životech významnou roli. Pořiďte si aromatické svíčky a další doplňky podle svých preferencí a využívejte jejich pozitivních účinků každý den. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024