obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Aromaterapie v létě: vládne element oheň

Dle tradiční čínské medicíny vládně létu element ohně, kterému náleží teplo, hořká chuť a červená barva. Hlavním orgánem elementu ohně je srdce, které pečuje o naši emocionální rovnováhu a sebevědomí. 

Královnou našeho srdce je růže. Posiluje pochopení, napomáhá při pocitech beznaděje, uklidňuje a dodává taktéž energii po náročném dni.  

Rozmarýn je ideální při vedrech

Pokud nesnášíte dobře velká vedra a vysoké teploty, máme pro vás jednoho pomocníka. Tím je aroma rozmarýnu. Zvyšuje naše kognitivní funkce, dodává energii. Pokud se v létě nemůžete kvůli vedru soustředit nebo jste unavení, zapalte si vonnou svíčku nebo nakapejte pár kapek vonného oleje do aromatické lampy. 

TIP! Aroma rozmarýnu však nepoužívejte ve večerních hodinách, jelikož byste mohli mít problém se spánkem.  

Jak zahnat hmyz pomocí esence?

Hlavně v létě nás při otevřených oknech nebo večerním grilování mohou potrápit komáři a další obtížný hmyz. Nejlepšími přírodními bojovníky v podobě aroma vůně jsou:

  • rozmarýn
  • hřebíček
  • máta
  • geránium
  • citrón

Vonné oleje aplikujte do aromatických lamp a otravný hmyz se k vám již nepřiblíží. Večer v ložnici můžete využít aroma difuzéry, které vám dopřejí poklidný spánek.

Nevolnost při cestování vyřeší esence máty peprné

Cestování v létě autem na delší trasy na dovolenou může mnohým lidem dělat potíže. Hlavně děti mají často nevolnosti. Pořiďte si éterický olej z máty peprné a máte po trápení. Máta zklidňuje a ochlazuje. Můžete dítěti nakapat olej do polštářku na spaní nebo může aroma inhalovat přímo z lahvičky. využít ze také bytový sprej s mátou, který sem tam stříknete do vzduchu během jízdy v autě. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024