obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Příprava na jaro doma: svíčky a dekorace nikdy nezklamou

Jaro nám oficiálně začíná 20. března. Na nic nečekejte a přivítejte je do svých domov již nyní. Jak? Pomocí aromat v podobě vonných svíček, aromadifuzérů a aromatických lamp. Po jakých vůních sáhnout? Citrusové plody, jasmín nebo santalové dřevo.


Vybírejte z pečlivě přichystaných vůní na měsíc březen značek Yankee Candle, Woodwick a Millefiori Milano. Svíčky jsou kvalitně vyrobeny a vydrží rozdávat radost přes 100 hodin.   

Co dělat v březnu na zahradě?

Březen je pro zahrádkáře start nové sezóny. Začátkem měsíce je ideální čas na výsev semínek papriky na parapet, ale i brokolice, v druhé půlce března přichází čas i na rajčata. 

 Ze záhonů byste měli mít již odstraněné ochranné fólie, chvojí a další věci, které chránili před námrazou. Zalijte všechny stálezelené listnaté stromy a neopadavé jehličnany. Přihnojte jahodníky, aby se v létě jahůdkám dobře dařilo.  

Mátě pařeniště? Sázejte zeleninu

Do fóliovníku nebo pařeniště vysaďte ředkvičku, karotku, bazalku i předpěstovaný ranný salát. V druhé polovině března můžete dávat na venkovní záhony mrkev, ředkvičky a petržel, dokonce i špenát, hrách a kopr. Před chladem ochrání rostlinky netkaná bílá textilie. Předpěstujte si i květiny jako například astra, gazánie nebo kosmatec. 

Sázejte ovocné stromy

Chcete si na zahradě vysadit ovocné stromy a keře? V březnu je ten pravý čas. Sázet lze všechny druhy ovocných stromů, dokonce i meruňky a broskvoně, které se mnohdy nechávají až na podzimní sázení. Na konec měsíce si nechejte výsadbu okrasných opadavých listnatých stromů i vinnu révu. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024