obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 6:00-17:00)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Cedr se využíval k mumifikaci

Cedrový olej se hojně využíval ve starověkém Egyptě k mumifikaci i jako rituální kadidlo. Naši předci jej využívali při ochraně před hmyzem a k meditacích. Účinků cedrového aromatu využívá aromaterapie hojně do dnes.

Olej z cedru má antiseptické a protizánětlivé účinky a podporuje hojení ran. Dokonce se využívá při léčbě akné nebo ekzémů. Cedr je také výtečným pomocníkem v domácnostech i kancelářích, jelikož dezinfikuje vzduch.  

Cedrové aroma pomáhá léčit tělo

A to není zdaleka vše, co cedr s tělem dokáže. Využívá se i při zánětu močového měchýře a močových cest, působí proti zadržování tekutin v těle. Mezi další pozitivní účinky řadíme:

  • zmírní nachlazení
  • rozpouští hleny
  • klidní kašel
  • tiší břišní křeče
  • zmírňuje bolesti zad 

Aroma cedru posiluje vůli

Kromě toho, že vám dodá energii a pozvedne vaši náladu, má cedrový olej velmi pozitivní účinky taktéž na duševní rovnováhu. Cedrová vůně pomáhá zvýšit sebedůvěru, posiluje vůli a uvolňuje. 

Perfektně se proto hodí pro meditaci. Lze jej také využít pro zmírnění hyperaktivity u dětí alias ADHD. Dětem pomůže zmírnit stres, uvolnit napětí a zklidní mysl. Pomáhá tišit také záchvaty paniky.  

Cedr je perfektní i pro přímou inhalaci

Cedr můžete mít doma v podobě vonných svíček, difuzéru nebo několik kapek nakapat do aromatické lampy. Ovšem cedrové aroma můžete inhalovat i přímo. Jak?

Pár kapek dejte na bavlněný kapesník nebo vatový tampon a vdechujte. Zkusit můžete dát kapky cedru do hrnce s vařící vodou, přes hlavu přehodíte ručník, nakloníte se nad hrnec a léčivé aroma vdechujete v podobě páry. 

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024