obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Barvy určují naši psychickou pohodu

Pokud se chcete doma cítit dobře, měli byste dbát na to, jaké barvy si s sebou do domu přinášíte. Držet byste se měli základních pravidle, které napoví, jak s barvami v interiéru zacházet s citem.

Syté teplé barvy= ideální do frekventovaných místností, jelikož povzbuzují kreativitu
• Jemné pastelové odstíny= skvělé do koupelen, toalet i ložnic, protože navozují klid
• Světlé a studené barvy= opticky zvětší místnost, proto se hodí do menších prostor
• Tmavé barvy= opticky místnost naopak zmenšují a snižují strop
• Teplejší barvy= dávají se do místností orientovaných na sever, kde je málo světla

Barvy v domácnosti: jak na vyvážený domov

Do každé místnosti v domě se hodí jiné barvy a barevné kombinace. Při malování tak buďte ostražití a dejte na osvědčené rady a tipy zkušených. A co třeba držet se i TRENDY barvami?

Červená barva

Červená je velice živá a radostná, podporuje také chuť k jídlu i práci. Dobrá je v kuchyni, ale i studovně, protože pomáhá k výkonům. Pro společenské lidi je červená barva příjemná i v obývacím pokoji.

Modrá

Modrá barva je zklidňující a uvolňující, evokuje vodu nebo lehký spánek. Své místo má hlavně v ložnici a koupelně. Pokud ale chceme tlumit chuť k jídlu, zvolíme modrou do kuchyně.

Zelená

Jestliže na vás modrá barva v ložnici nebo kuchyni působí příliš chladně, pak sáhněte po zelené. Ideální volbou je také do pracoven pro zklidnění.

Žlutá

Žlutá barva je plná optimismu a otevřenosti. Ideální je do kanceláří nebo dětských pokojů, kde pomáhá při práci a podporuje kreativitu.

Oranžová

Spojována je s energií i zdravím. Na větší ploše vyvolává pocit pozornosti a prozáří prostor. Společně se žlutou se hodí především do dětských pokojů, ale i obývacích.

Bílá

Působí klidně, vyváženě a je to neutrální barva, kterou můžete použít kdekoliv. V každé místnosti by měla být jedna stěna bílá, a to především ta, kde se vyskytují okna.

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024