obchod@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

Zvonící stromeček nás vrátí do dětství

Čtyři zapálené svíčky roztočí během pár vteřin zvonkohru, která se roznese jemně po celém domě. Mnohým z nás stačí jen sedět, sledovat plamínky a užívat si cinkot stromečku. Při tom se můžete nostalgicky vrátit do dětství a zavzpomínat na Vánoce u prarodičů.

Andělské zvonění má dlouholetou tradici

Zvonící stromeček tak, jak jej známe dnes, se začal vyrábět na přelomu 19. a 20. století. Německá firma Adrian & Stock si stromeček nechala v roce 1905 patentovat. Od těch dnešních se lišilo andělské zvonění jen podobou.

V průběhu let se stromeček dočkal mnohých změn a modifikací. Snad všichni si pamatujeme zlatý stromeček s krásně barevnými kuličkami a čtyřmi tenkými vysokými svíčkami. Dnes se tato trochu zapomenutí ozdoba dostává zase do popředí.

Zvonící stromeček se rozzvoní po celém světě

Po druhé světové válce se začaly šířit zvonící stromečky do zahraničí. Švédově započali s výrobou ve velkém a přidali také andílka. Ten připomíná pověst o tom, že na Štědrý den andělé po celém světě rozezvoní kostelní zvony.

Vánoční atmosféru doladí františek i purpura

K tradičním Vánocím patří ovšem i františek nebo purpura. František uvolní do vašeho domova aroma kadidla. Vonná směs složená z nejrůznějších aromat v podobě bylinek a koření navodí zase pohodovou atmosféru.

Purpuru si můžete vyrobit sami doma během pár minut. V hmoždíři smíchejte oblíbené koření a bylinky, které vám voní. Dejte si do skleněné nádoby. Kdykoliv budete chtít, vezmete hrst purpury a dáte do aromalampy. Zapalte svíčku a užívejte příjemnou vůni.

Všechna práva vyhrazena © Svicky.cz 2024